Cum sunt afectați mușchii pe timp de caniculă

Pe vreme de caniculă funcția musculară slăbește – la fel ca și nivelul de energie: apare oboseala, insomnia, durerile de cap etc. Fie că lucrezi din greu sau nu, mușchii tăi cu siguranță lucrează din greu când afară e caniculă. Iar tu trebuie să îi ajuți.

De ce au nevoie mușchii noștri ca să fie sănătoși?

În primul rând, țesutul muscular are nevoie de hidratare, la fel ca și de o nutriție adecvată ca să poată funcționa normal. Lipsa nutrienților și a lichidelor pot cauza spasme musculare și entorse. Când afară sunt temperaturi extreme, aceste situații sunt mai frecvente deoarece oamenii tind să nu se hidrateaze suficient.

Care sunt problemele musculare care apar în perioade de caniculă?

De regulă, atunci când muncim din greu sau facem sport, mușchii produc acid lactic, ceea ce e normal. Însă deseori acesta se depune în fibrele și țesuturile musculare, lucru care cauzează spasmele și încordarea musculară, ne restricționează mobilitatea și se formează noduli dureroși pe fibrele musculare. Dacă nu faci ceva cu aceste „pungi” de acid lactic, acestea pot deveni chiar foarte toxice pentru tot organismul.  

Beneficiile masajului terapeutic VEEDA pe vreme caniculară

Ce poate face un terapeut VEEDA pentru tine?

Un terapeut VEEDA va aplica diferite tehnici de masaj pe mușchi ca să elibereze tensiunea acumulată. Pe lângă decontracturarea și relaxarea mușchilor, tehnicile din timpul terapiei VEEDA ajută și la eliminarea deșeurilor metabolice ceea ce va duce la creșterea tonusului muscular și la recuperarea completă a funcționalității lor.

Cine poate beneficia de terapia VEEDA pe caniculă?

Oricine. În timpul perioadelor de caniculă crește nivelul stresului, precum și oboseala, apar durerile de cap. Bineînțeles că terapia prin masaj VEEDA poate ajuta și în aceste aspecte, îmbunătățind calitatea somnului. Vei dormi mai bine și vei trece mai ușor peste caniculă.

Deasemenea, în timpul sesiunii de terapie, corpul secretă endorfine și dopamină, hormoni care sunt esențiali pentru unii oameni, în special pentru cei care suferă de depresie.

Dacă ești însărcinată, s-ar putea să ți se umfle picioarele din cauza căldurii. Canicula ne afectează sistemul limfatic. Acesta, neavând propria pompă, ca sângele, trebuie stimulat prin masaj. Terapia VEEDA Prenatal este potrivită pentru tine pentru că îți va stimula sistemul limfatic, iar picioarele nu se vor mai umfla și, de asemenea, vei scăpa de senzația de oboseală și de durerile de spate.

La Art Therapy sigur găsești o terapie potrivită pentru tine chiar și pe o vreme caniculară. Sună la 0770 90 60 80 și cere terapia VEEDA potrivită ție!

Distribuie prietenilor tai...

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Skype
Email