Durerea de omoplați: cauze și tratament

Determinarea cauzelor apariției durerii din zona omoplaților poate fi foarte dificilă. Oamenii care se confruntă cu astfel de dureri ar trebui să cunoască posibillele cauze ale apariției lor.
În acest articol vom vorbi despre o majoritatea cauzelor care pot duce la apariția durerilor în zona omoplaților și cum pot fi acestea tratate.

Omoplații sunt oase în forma triunghiulară care articulează osul brațului. Fiecare omoplat conectează partea superioară a brațului la claviculă, având trei grupuri de mușchi care au rolul de a ajuta articulația umărului.

Datorită faptului că umărul se poate mișca în foarte multe direcții, acesta este foarte sensibil la accidentări iar accidentarea acestuia poate cauza dureri ale omoplaților.

Cauze

Există o varietate de cauze care pot provoca apariția durerii în zona speculară (zona omoplaților)

Câteva exemple de cauze care provoacă apariția durerii sunt:

  • dormirea intr-o pozitie incomodă
  • ridicarea unui obiect greu
  • lovirea accidentală a umarului sau a omoplaților

Alteori, cauzele sunt dificil de identificat deoarece durerea apărută poate semnala o problemă de sănătate mai gravă.

Afecțiuni ale oaselor și ale articulațiilor

  • artrită
  • scolioză
  • osteoporoză
  • fibromialgie

Probleme cardiace

Una dintre cele mai grave cauze ale durerii omoplaților o reprezintă probleme la inimă. Medicii au observat că durerea localizată la umărul stâng este un semn al unui atac de cord, în special la femei.

Afecțiuni pulmonare

Anumite stări pulmonare pot provoca, de asemenea, dureri ale omoplaților. Durerea poate apărea ca rezultat al deplasării unor cheaguri de sânge de la picioare la plămâni.

Tratament

Soluția pentru tratarea durerilor se poate stabili abia după ce se cunoaște cauza exactă a instalării durerii. În funcție de complexitate, durerea de omoplați se poate trata prin masaj deoarece cu ajutorul masajului se întinde și relaxează zona afectată.
Dacă cauza apariției durerii este mai gravă, vă recomandam să consultați un medic specialist.

Distribuie prietenilor tai...

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Skype
Email