Tratare Disfuncții Ale Sistemului Endocrin

Sistemul endocrin este format din glande endocrine care produc hormoni și îi eliberează direct în sânge pentru a ajuta la reglarea funcțiilor corporale. Disfuncțiile sistemului endocrin se referă la orice condiție care afectează producția, eliberarea sau funcția hormonilor din corp.

Sănătate prin masaj​

Aceste disfuncții pot fi cauzate de o varietate de factori, inclusiv predispoziția genetică, stresul, expunerea la substanțe toxice și schimbările hormonale naturale, cum ar fi cele care apar în timpul menopauzei.

Simptomele disfuncțiilor sistemului endocrin variază în funcție de glanda afectată și de tipul de disfuncție, dar pot include creșterea sau scăderea în greutate, oboseala, tulburările de somn, modificări ale pielii și ale părului, tulburări de fertilitate și schimbări ale dispoziției.

La fel ca orice sistem al corpului uman, sistemul endocrin poate avea disfuncții, acestea fiind: hiposecreția (insuficiența de hormon) si hipersecreția (cantitate prea mare de hormon).

Bolile endocrine pot fi cauzate de anumiți factori, biologici (virusuri, bacterii) sau care țin de mentalitate (traumatisme cu efect psihic negativ):
– gigantismul;
– nanismul hipofizar;
– diabet insipid;
– vorbire lentă, anxietate;
– eliminarea unor cantități mari de urină ceea ce duce la oboseală, amețeli, uscăciunea gurii și a pielii, constipație.