Tratare Gândirea Negativă

Trupul nostru este, cu siguranță, produsul gândurilor noastre. Începem astăzi să înțelegem tot mai clar, gradul în care natura gândurilor noastre, a sentimentelor și a emoțiilor determina în realitate componenta fizică, morfologica și structurală a trupurilor noastre. Tot ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce am gândit.

Sănătate prin masaj​

Pentru a putea înțelege cât mai bine termenul de gândire pozitivă, consider că cel mai înțelept ar fi să îl punem în antiteză cu termenul de gândire negativă și astfel să putem face o analogie între transformările care survin la nivel somatic și psihic atunci când fiecare dintre aceste modalități de gândire invadează spațiul fragil al minții și trupurilor noastre. Ei bine, aceste transformări cu siguranță le-am experimentat prin trăire fiecare dintre noi, însă fiecare dintre noi le-am recepționat și am acționat în mod diferit (la nivel somatic și psihic).

Modalitațile în care am devenit sau nu vulnerabili la acțiunea unor astfel de gânduri, reliefează unicitatea fiecăruia dintre noi în a-și gestiona și manifesta trăirile, emoțiile, particularitățile cognitive.

Să aducem, deci, în prim plan, modificările care apar la nivel somatic când gândim negativ:

  • modificări de tip cardiovascular (palpitații, modificări tensionale)
  • modificări de tract digestiv (ulcer gastric și duodenal, pirozis, gastrita corozivă)
  • modificări ale sistemului imunitar (vulnerabilitatea la răceli și gripe)
  • modificări ale aparatului urinar (incontinența urinară etc.)
  • modificări ale circulației vertebrobazilare (amețeli, zgomote în urechi)

Când, însă, identificarea unei modificări strict somatice este de natură idiopatică, intervine foarte pregnant în diagnoză, psihicul uman și modalitatea în care acesta influențează funcționarea somaticului. Se relevă astfel, modificări de natură psihosomatică induse de gândirea negativă (negativism):

  • obosela cronică
  • sindrom de durere cronică a cărui etiologie nu este identificabilă
  • globus și teama de sufocare
  • dispepsia ulceroasă
  • anxietatea din cauze ambiguee
  • colita
  • sindromul uretral
  • aerofagie
  • hiperventilație

Fiziologia umană plămădește boala pentru a ne înștiința prin așa-numitul mecanism de feedback de perspectiva unui dezechilibru sau, pur și simplu, că nu suntem suficient de recunoscători pentru ceeea ce am dobândit deja sau nu suntem destul de înțelepți pentru a prețui acel ceva dobândit.
Încătușarea ființei noastre cu zăbrelele ignoranței și a gândurilor negative și posomorâte va genera discomfort, vom simți dureri acute și surde, vom simți cum fiecare zi trăită devine pentru noi un supliciu.

Care este antidotul gândirii negative?

Ei bine, învățând să gândim pozitiv. Nu e nici costisitor și nici nu ne răpește prea mult din prețiosul nostru timp. Generați gânduri de perfecțiune, căutați să aveți gânduri de perfecțiune! Gândurile fericite sunt, în esență, o biochimie a fericirii, iar un trup mai fericit este eminamente un trup mai sănătos. Trebuie să avem puterea și motivația pentru a învăța să gândim pozitiv și propun să începem cu persoana fiecăruia dintre noi.

Înainte de a căuta remedii savante pentru a trata o a afecțiune sau alta cred că este imperios necesar să privim cu sinceritatea ochilor minții în adâncurile fiecărei persoane și a începe exercițiul autocunoașterii. Să anexăm acestuia o stimă de sine crescută, un respect de sine crescut și, nu în utimul rând, o încredere de sine nemărginită.

Toate aceste frumuseți sunt generate de o gândire pozitivă. Să plămădim gânduri de fericire și să lăsăm ca ele să ne magnetizeze, să învățăm a asculta rezonanța lor uimitoare în mintea noastră, să asimilăm puterea tămăduitoare a gândurilor noastre prin toți porii ființei.

Lăsați-vă purtați de iureșul vibrant al gândurilor ce vă aduc cea mai mare satisfacție, bucurați-vă de ziua de azi și vibrați alături de ea, trăiți frumos și începeți chiar de azi.

Universul întreg este o capodoperă a îmbelșugării și a abundenței, iar atunci când dobândim atitudinea supremă de a capta și a asimila abundența Universului, vom trăi bucuria, fericirea, minunea de a simți sațietate – sănătate, bunăstare, generozitate, recunoștință și, nu în ultimul rând, character.

Gândurile au spirit, se afirmă cu convingere în cultura japoneză. Parafrazând, putem afirma că gândurile sunt entități vii, pulsânde, active care constituie semințele pe care le-am plantat pe ogorul vieții noastre. Trebuie să învățăm să deținem controlul asupra gândurilor noastre. Puterea miraculoasă a gândului este aceea că ne poate vindeca de toate maladiile lumii. Emitem gânduri pozitive atragem sănătate și stare de bine, emitem gânduri negative, atragem dezechilibre energetice, deci boala și suferința. Imaginați-vă puțin starea de sănătate perfectă de care trupul și mintea dumneavoastră se bucură. Nimic nu trebuie să vă perturbe acest gând, acest echilibru perfect generat de mintea dumneavoastră. Nu trebuie să uităm că trupul, corpul nostru este produsul minții noastre, mintea umană influențează dezvoltarea armonioasă a acestuia.

Când oamenii comunică între ei gânduri pozitive, rezultă ARMONIE: este uimitor de benefic exercițiul de a ne gândi la oamenii cu care rezonăm pozitiv (prieteni, familie iubiți/te) ca la o oglindă în care ne putem desluși propria reflecție și astfel să învățăm să fim deschiși la schimbare, idei noi, emoții și cunoaștere.

Boala nu poate devora un trup care este sălașul gândurilor armonioase, a cărui rezonanță este ARMONIA. Viața a fost creată pentru belșug, deci nu lăsați niciun gând de limitare să se hrănească din mintea voastră! Avem iubire mai mult decât suficientă. Avem idei creatoare nelimitate. Avem bucurie, fericire mai mult decât suficientă. Avem resurse pentru a realiza imposibilul și sunt acolo, sunt tangibile și toate acestea încep să apară când mintea noastră devine conștientă de natura sa infinită și vindecătoare. Sarcina fiecăruia dintre noi este să urmeze curentul din miezul Universului și să-l sărbătorească în interiorul lumii existente. Omul oferă măsură, echilibru lucrurilor.

Metode terapeutice în accentuarea gândirii pozitive

În cadrul centrului ART THERAPY puteți accesa o serie de tratamente și soluții rezolutive la problemele dumneavoastră prin :
• consiliere
• muzicoterapie (meloterapie)
• reflexoterapie
• masaje
• pacientul în sine și receptivitatea acestuia, totul începe cu el și se termină cu el.