Tratare Inflamația Nervului Sciatic

Sciatica constă în durere, furnicatură sau parestezii (amorțeli) produse prin iritarea nervului sciatic. Nervul sciatic este format din rădăcinile nervoase care ies din măduva spinării în zona lombară (partea inferioara a spatelui). Ramurile nervului sciatic se extind prin fese, coboară pe partea posterioară a fiecărui membru inferior până la gleznă și picior.

Sănătate prin masaj​

Inflamația nervului sciatic este o afecțiune medicală care apare atunci când nervul sciatic, care pornește din partea inferioară a coloanei vertebrale și se extinde către picioare, este iritat sau comprimat. Această condiție poate cauza durere intensă în partea inferioară a spatelui, fese, picioare și picioarele, precum și furnicături, amorțeli și slăbiciune musculară.

Inflamația nervului sciatic poate fi cauzată de diverse afecțiuni, cum ar fi hernia de disc, stenoza spinală, osteoartrita, sindromul piriform și leziuni la nivelul nervului. Factorii de risc includ obezitatea, sedentarismul, sarcina și fumatul.

Cauze

Cea mai obișnuită cauză a sciaticii este reprezentată de hernierea sau ruptura discului intervertebral (disc herniat) în canalul vertebral, care comprimă nervul sciatic. Totuși, sciatica poate fi și simptom asociat altor afecțiuni ale coloanei vertebrale, ca de exemplu îngustarea canalului vertebral (stenoza spinală), osteofite (mici excrescențe osoase formate pe suprafețele articulare) cauzate de artrite (inflamații ale articulațiilor), sau compresia rădăcinii nervoase (pensarea nervului) cauzată prin lezări. În puține cazuri, sciatica poate fi cauzată de boli care nu afectează coloana vertebrală, ca de exemplu tumorile sau graviditatea.

Simptome

Simptomele sciaticii cuprind:

  • durerea, care debutează la nivelul spatelui sau fesei și se mută descendent, spre coapsă și poate coborî până la nivelul labei piciorului
  • forța scazută, furnicături sau parestezii pot să apară la nivelul membrului inferior
  • poziția în șezut sau în picioare pentru o lungă perioadă de timp și mișcările de flexie ale coloanei (ca de exemplu exercițiile de ridicare a genunchilor la piept) pot agrava simptomele
  • plimbatul, clinostatismul, mișcările de extensie ale coloanei vertebrale (de exemplu ridicările umerilor) pot combate simptomele.