Tratarea durerii dumarului

Durerea de umăr este o afecțiune comună care poate fi cauzată de o varietate de factori.

Sănătate prin masaj​

Această durere poate fi acută sau cronică și poate fi localizată în umărul propriu-zis sau poate iradia în braț sau în gât. Cauzele comune ale durerii de umăr includ leziuni ale mușchilor și ale tendoanelor din jurul umărului, precum și afecțiuni ale articulației umărului, cum ar fi bursita sau tendinita.

Simptomele durerii de umăr pot varia în funcție de cauza subiacentă și pot include senzația de durere sau de amorțeală la nivelul umărului, slăbiciune musculară sau dificultate în mișcarea umărului. În cazurile severe, durerea de umăr poate afecta capacitatea persoanei de a-și folosi brațul sau de a realiza activități de zi cu zi.

Tratamentul pentru durerea de umăr depinde de cauza subiacentă și poate include terapii precum fizioterapia, terapia prin masaj sau intervenții chirurgicale pentru a corecta problemele la nivelul articulației umărului sau ale mușchilor și tendoanelor din jurul umărului.

De asemenea, medicamentele pentru ameliorarea durerii sau pentru reducerea inflamației pot fi utilizate pentru a trata durerea de umăr. În cazurile severe, este posibil ca terapia cu injecții sau proceduri de terapie cu laser să fie necesare pentru a trata durerea de umăr.

Da, durerea de umăr poate fi tratată prin masaj, în funcție de cauza subiacentă a durerii și de starea generală de sănătate a pacientului. Masajul terapeutic poate fi de ajutor în ameliorarea tensiunii musculare și a inflamației din jurul umărului, reducând astfel durerea și îmbunătățind flexibilitatea și mobilitatea umărului.