Masaj anticelulitic

Celulita se caracterizează prin depuneri de țesut adipos cu repartizare neuniformă sub piele. Când se vorbește despre celulită și cauzele ei, se poate vorbi despre probleme hormonale, probleme ale țesuturilor conjunctive, procese inflamatorii, comportament alimentar nerațional. Bineînțeles, prin masaj anticelulitic se reduce aspectul de coajă de portocală realizat de celulită.

Celulita poate apărea atât în cazul persoanelor slabe, cât și în cazul persoanelor cu exces ponderal, în cazul acestora din urmă celulita este mult mai vizibilă. Orice persoana poate avea celulită, indiferent de vârstă și sex.

Existența celulitei se caracterizează prin acumularea locală de grăsime, ceea ce, într-o primă fază, dă pielii un aspect de „coajă de portocală”. În stadiile avansate de celulită, denivelările pielii devin din ce în ce mai vizibile, grăsimile acumulându-se în cantități mari sub formă de noduli.

masaj anticelulitic

De asemenea, persoanele de sex feminin sunt mai predispuse la celulită față de persoanele de sex masculin – se consideră că celulita afectează aproximativ 85 % dintre femei – datorită structurii diferite a țesutului subcutanat și a dispoziției anatomice a țesutului adipos din hipoderm.

Pentru a înțelege celulita – distribuirea neuniformă a țesutului adipos – cu aspectul ei de „coajă de portocală” (care are diferite grade), trebuie să înțelegem structura dermului, a pielii. Pielea are mai multe straturi. În unul dintre straturile profunde se formează o rețea de fibre (colagen) ca o „plasă” în ochiurile căreia se „prind” celulele grase – adipocitele. Dacă structura colagenului nu are o calitate optimă, reteaua formată („plasa”) va avea ochiuri neuniforme iar adipocitele care se vor dispune să umple aceste goluri și vor da aspectul de celulită.

Structura colagenului este influențată genetic, de vascularizația locală, de echilibrul hormonal, de stilul nostru de viață.

Celulita are 4 stadii de dezvoltare. Celulita de stadiu 1 dispare în proporție de 100%, într-un număr minim de ședințe și de obicei nu necesită combinarea mai multor terapii. Celulita de stadiu 2 necesită un număr mai mare de ședințe de tratament, combinațiile sunt binevenite, iar perioada de tratament este mai îndelungată. Involuția celulitei de obicei se face gradual, ca și evoluția, stadiile superioare de celulită trecând treptat, sub influența tratamentului, prin stadiile incipiente până la dispariția totală. Stadiile 3 și 4 de celulită necesită și mai mult efort terapeutic și, de cele mai multe ori, se obține doar o involuție a aspectului, adică o regresie a gradului celulitei și în nici un caz dispariția totală a acesteia.

Masajul anticelulitic are drept scop indepărtarea celulitei, remodelarea aspectului țesutului adipos. Dintre remediile naturale împotriva celulitei, masajul anticelulitic ocupă un loc important, fiind o posibilă rezolvare de care trebuie ținut cont.

Masajul anticelulitic influențează metabolismul celular și sistemul glandular, printr-un consum accelerat de calorii, eliminarea excesului de apă reținută în țesut, în scopul scăderii în greutate. De asemenea, masajul anticelulitic are ca urmare o îmbunătățire a circulației sângelui, o activare a sistemului venos în scopul eliminării mai rapide a reziduurilor metabolice acumulate la nivelul celular, un efect de drenaj limfatic local, în acest fel ameliorându-se și elasticitatea și tonusul pielii și țesuturilor subcutanate.

Manevrele de masaj anticelulitic sunt locale – doar în zonele afectate (abdomen, fese, picioare, brațe), au o viteză susținută și alternează de la manevre profunde la superficiale, de la manevrele rapide la cele cu efect relaxant, fiind mișcări active – pasive și pasive cu rezistență.

Pentru menținerea rezultatelor o perioada de timp cât mai lungă, trebuie să se adopte un stil de viață sănătos – activitate fizică susținută (fitness, gimnastică aerobică), saună și un regim alimentar sănătos (este esențială pentru păstrarea unui echilibru între aportul alimentar și consumul de energie). Toate acestea au ca scop un aport normal de elemente nutritive, eliminarea toxinelor și a excesului de apă din organism.

Beneficii ale masajului anticelulitic
• Diminuarea celulitei
• Eliminarea toxinelor din corp
• Îmbunătățirea circulației sângelui și a limfei
• Reducerea dimensiunilor taliei, șoldurilor și abdomenului
• Tonifierea mușchilori fesieri și mușchilor abdominali
• O ardere mai rapidă a grăsimilor depuse în exces
• Îmbunătățirea aspectului pielii