Masaj anticelulitic

Celulita se caracterizeaza prin depuneri de tesut adipos cu repartizare neuniforma sub piele. Cand se vorbeste despre celulita si cauzele ei, se poate vorbi despre probleme hormonale, probleme ale tesuturilor conjunctive, procese inflamatorii, comportament alimentar nerational.

Celulita poate aparea atat in cazul persoanelor slabe cat si in cazul persoanelor cu exces ponderal, in cazul acestora din urma celulita este mult mai vizibila. Orice persoana poate avea celulita, indiferent de varsta si sex.

Existenta celulitei se caracterizeaza prin acumularea locala de grasime ceea ce, intr-o prima faza, da pielii un aspect de „coaja de portocala”. In stadiile avansate de celulita denivelarile pielii devin din ce in ce mai vizibile, grasimile acumulandu-se in cantitati mari sub forma de noduli.

Masajul anticelulitic

De asemenea, persoanele de sex feminin sunt mai predispuse la celulita fata de persoanele de sex masculin – se considera ca celulita afecteaza aproximativ 85 % dintre femei – datorita structurii diferite a tesutului subcutanat si a dispozitiei anatomice a tesutului adipos din hipoderm.

Pentru a intelege celulita – distribuirea neuniforma a tesutului adipos – cu aspectul ei de „coaja de portocala” (care are diferite grade), trebuie sa intelegem structura dermului, a pielii. Pielea are mai multe straturi. In unul dintre straturile profunde se formeaza o retea de fibre (colagen) ca o „plasa” in ochiurile careia se „prind” celulele grase – adipocitele. Daca structura colagenului nu are o calitate optima, reteaua formata („plasa”) va avea ochiuri neuniforme iar adipocitele care se vor dispune sa umple aceste goluri vor da aspectul de celulita.

Structura colagenului este influentata genetic, de vascularizatia locala, de echilibrul hormonal, de stilul nostru de viata.

Celulita are 4 stadii de dezvoltare. Celulita de stadiu 1 dispare in proportie de 100%, intr-un numar minim de sedinte si de obicei nu necesita combinarea mai multor terapii. Celulita de stadiu 2 necesita un numar mai mare de sedinte de tratament, combinatiile sunt binevenite, iar perioada de tratament este mai indelungata. Involutia celulitei de obicei se face gradual, ca si evolutia, stadiile superioare de celulita trecand treptat, sub influenta tratamentului, prin stadiile incipiente pana la disparitia totala. Stadiile 3 si 4 de celulita necesita si mai mult efort terapeutic si de cele mai multe ori se obtine doar o involutie a aspectului, adica o regresie a gradului celulitei, si in nici un caz disparitia totala a acesteia.

Masajul anticelulitic are drept scop indepartarea celulitei, remodelarea aspectului tesutului adipos. Dintre remediile naturale impotriva celulitei, masajul anticelulitic ocupa un loc important fiind o posibila rezolvare de care trebuie tinut seama.

Masajul anticelulitic influenteaza metabolismul celular si sistemul glandular, printr-un consum accelerat de calorii, eliminarea excesului de apa retinuta in tesut, in scopul scaderii in greutate. De asemenea, masajul anticelulitic are ca urmare o imbunatatire a circulatiei sangelui, o activare a sistemului venos in scopul eliminarii mai rapide a reziduurilor metabolice acumulate la nivelul celular, un efect de drenaj limfatic local, in acest fel ameliorandu-se si elasticitatea si tonusul pielii si tesuturilor subcutanate.


Manevrele de masaj anticelulitic sunt locale – doar in zonele afectate (abdomen, fese, picioare, brate), au o viteza sustinuta si alterneaza de la manevre profunde la superficiale, de la manevrele rapide la cele cu efect relaxant, fiind miscari active – pasive si pasive cu rezistenta.

Pentru mentinerea rezultatelor o cat mai lunga perioada de timp, trebuie sa se adopte un stil de viata sanatos – activitate fizica sustinuta (fitness, gimnastica aerobica), sauna si un regim alimentar sanatos (este esentiala pastrarea unui echilibru intre aportul alimentar si consumul de energie). Toate acestea au ca scop un aport normal de elemente nutritive, eliminarea toxinelor si a excesului de apa din organism.

Beneficii ale masajului anticelulitic
• Diminuarea celulitei
• Eliminarea toxinelor din corp
• Îmbunătățirea circulației sângelui și a limfei
• Reducerea dimensiunilor taliei, șoldurilor și abdomenului
• Tonifierea mușchilori fesieri și mușchilor abdominali
• O ardere mai rapidă a grăsimilor depuse în exces
• Îmbunătățirea aspectului pielii