Masaj decontracturant

Masajul decontracturant

În masajul decontracturant, manevrele se execută de-a lungul, dar și contra fibrelor musculare și a tendoanelor.

Terapeutul aplică o presiune intensă pe zonele cu tensiuni musculare cronice. Astfel, mușchii vor scăpă de tensiune și de disconfort.

Masajul ajută și la eliminarea toxinelor din organism.

Este recomandat persoanelor care au deja contracturi cronice ale musculaturii determinate de stres, poziție necorespunzătoare, ori diverse activități solicitante.
Contracturile musculare sunt determinate atât de lipsa sportului, cât și de efortul fizic intens.

Manevrele au rolul atât de a relaxa în profunzime musculatura, cât și de a restabili circulația sanguină deficitară, de a asigura un flux sangvin și limfatic bun.
Acest tip de masaj ajută persoanele care se confruntă cu tensiuni musculare persistente, celor care se implică în activități fizice solicitante, sportivilor, dar și oamenilor cu o viață sedentară, care stau mult timp nemișcați, într-o anumită poziție.
Masajul decontracturant al spatelui va înlătura stările de amorțeală sau oboseală acută, resimțite la nivelul musculaturii spatelui, gâtului, umerilor și al bazinului.

Terapeutul poate executa manevre cu degetele, pumnii, dar și cu antebrațele și coatele. Este foarte important ca în timpul masajului să existe o comunicare între terapeut și pacient, pentru ca beneficiarul să înțeleagă ce rol are fiecare tehnică din masaj.

Chiar și după o singură ședință de deep tissue, pacientul se va simți energizat și va avea mai multă mobilitate.
Dar pentru ameliorarea contracturilor musculare acute, este recomandat ca acest tip de masaj să fie efectuat săptămânal.