Masajul pe scaun

Chair massage, sau: masaj asezat, masaj on-site, masaj pe scaun; este o formă a masajului la birou practicat de 3 decenii în occident, ce a luat amploare în ultimii 10 ani și în România, terapie pe care o recomandăm și o practicăm cu mult succes atât în companiile din București, cât și din țară. Folosit în mod special ca o tehnică de relaxaremasajul pe scaun se  practică atât în firme, cât și în locuri publice: aeroporturi, târguri, parcuri, etc.

Terapeuții noștri eficientizează la maxim timpul beneficiarilor, combinând masajul de relaxare cu cel medical și completându-l cu exerciții de stretching, mobilizări și manipulări articulare.

Programul de chair massage conceput de noi se bazează pe tehnici orientale: Yumeiho, Shiatsu și presopunctură, implică masarea spatelui, cefei, capului și membrelor superioare.

Acest tip de masaj se realizează pe un scaun special care este foarte confortabil, doar de către cadre medicale specializate în recuperare, nu implică dezbrăcarea și nici vreo ținută anume sau o pregătire specială a beneficiarilor, deci are marele avantaj de a putea fi făcut oriunde, oricând și oricui.

Pentru o relaxare totală se vor folosi meloterapia și aromoterapia.

Profunzimea cu care se face masajul este bazată pe nevoile individuale ale beneficiarului, variind de la o apăsare fermă, până la o atingere ușoară, pentru cei mai sensibili.

Efectele unui masaj pe scaun:
– restaurarea capacității funcționale ale articulațiilor gâtului, umerilor, mâinilor și coloanei vertebrale;
– alături de mobilizările articulare și de stretching, elimină stazele circulatorii de la nivel muscular și eliberează tensiunile musculare ce genereaza contracturile, responsabile, în cele mai multe cazuri, de apariția durerilor de spate și de cap;
– eliberează tensiunea acumulată la nivelul vertebrelor, ameliorează circulația cerebrală restabilind irigarea normală cu sânge a creierului și având drept consecință creșterea capacității de concentrare și memorare;
– îmbunătățește starea psihică, fapt datorat atât eliminării stresului și a durerii, cât și a confortului apărut în urma ședinței de masaj.

Masajul pe scaun efectuat cu regularitate la locul de muncă, poate prevenii neplăcerile pricinuite de poziția sezând menținută timp îndelungat în fața calculatorului și duce la scăderea concediilor medicale în companii.

masaj pe scaun