Masaj sportiv

Tu știi cât de important este masajul când faci sport?

În activitatea sportivă, masajul este extrem de important, atât pentru începătorii din sala de fitness, cât și pentru sportivii de performanță, deoarece acesta aduce numeroase beneficii precum recuperarea după antrenamente intense, reducerea riscului de accidentare, alinarea zonelor sensibile, îmbunătățirea circulației sângelui, a limfei și a mobilității articulațiilor, eliminarea spasmelor musculare etc. De unde știm asta? 

Pentru început este bine să știm că există mai multe tipuri și tehnici de masaj sportiv care se potrivesc sportivilor de performanță, dar și celor care fac fitness. Acesta poate fi:
masaj de relaxare;
– masaj de slăbire, anticelulitic;
– masaj antidurere, de recuperare;
– masaj bioenergetic;
masaj decontracturant, masaj profund, masaj miofascial;
– masaj limfatic, circulator.

Totodată, la Art Therapy este disponibila și TERAPIA VEEDA, care cuprinde mai multe tipuri de masaj cu tehnici diferite, de la cele mai relaxante la cele mai intense, pentru menținere, recuperare și ameliorarea durerii, precum și elemente din Roi, Shiatsu, Kuatsu, EFT, Stretching.

Nu știi cu care să începi?

Vino la Art Therapy unde terapeuții îți vor stabili combinația perfectă de masaj sportiv, în funcție de necesitatea organismului tău!

Căror sportivi li se adresează masajul sportiv?

1. Începătorilor în FITNESS

Atunci când începi antrenamentele la fitness, de cele mai multe ori te canalizezi pe activitatea pe care urmează să o faci, fără să acorzi încă de la început o atenție sporită stării actuale de sănătate. Poți constata după ce ai început antrenamentele că ai probleme de sănătate cărora nu le-ai dat importanța cuvenită, dar care cer rezolvare imediată pentru a nu se agrava. De cele mai multe ori, masajul poate ameliora, dacă nu chiar rezolva o mare parte din micile probleme legate de sănătate. De aceea, înainte să începi activitatea sportivă fii atent dacă suferi de protuzie discală, dureri ușoare de spate, deranj ușor al nervului sciatic inflamat sau durere în zona cervicală. Nu știi cum să faci asta? Apelează la un consultant Art Therapy sau la un instructor personal ONEGYM care te poate ghida și care îți poate recomanda forma de masaj potrivită situației tale medicale.

2. Persoanelor care fac fitness, dar au probleme de sănătate

Acestea au nevoie de asocierea activității sportive cu masajul, acesta accelerând astfel vindecarea organismului. Problemele de sănătate pot fi: probleme ale organelor interne; obezitate; recuperare după accident vascular cerebral, recuperarea după accidente; hernie de disc; dureri intense provocate de nervul sciatic; dureri intense în zona cervicală și blocaje ale gâtului; dureri ale articulațiilor.

3. Sportivilor (începători sau de performanță)

Persoanelor care fac în mod regulat mișcare la nivel amator le este recomandat masajul pentru relaxarea și tonifierea mușchilor, în timp ce sportivii de performanță sunt îndrumați către masajul pentru ameliorarea stărilor de suprasolicitare musculară sau/și pentru creșterea și menținerea tonusului muscular, dar și pentru o recuperare ușoară după efortul fizic intens. Totodată, masajul ajută la creșterea rezultatelor sportive prin eliminarea stresului, fricilor și teama de competiție.

CÂND ESTE RECOMANDAT SĂ SE FACĂ MASAJUL?

De câte 3 ori pe săptămână sau în fiecare zi; o dată pe săptămână pentru menținerea sănătății și a tonusului muscular; înainte sau după antrenament; în timpul competiției sportive, înaintea sau la sfârșitul ei.

Indiferent de ce tip de masaj ai nevoie sau cât de des vrei să-l practici, specialiștii Art Therapy Center te așteaptă sa te bucuri de toate beneficiile masajului, într- o atmosferă plăcută. Îi găsiți de luni – vineri, de la 09:00 – 21:00, iar sâmbăta de la 10:00 – 16:00 la adresa Str. Traian, nr. 136, Galați și în București, la adresa str. Corvinilor, nr. 5, sector 6.