• Terapia ROI

In Terapia ROI interventia se preocupa de aplicarea unor tehnici speciale, operand mai ales pe muschii fetei si ai craniului cu scopul de a determina un nou echilibru: totul in sinergie cu alte metode manuale si instrumentale deja cunoscute.

Tipuri de procedee efectuate

 ROI (Reset Holistic Integrat) este o terapie holistica integrata, ce vede starea de sănătate ca fiind de fapt o stare de completă bunăstare fizică, mentală, sociala si totodata un ansamblu de elemente care interacţionează între ele, iar metodele de tratament se adresează bolnavului şi nu bolii organelor respective, ocupându-se concomitent de mintea, corpul sau sufletul acestuia, urmarind evaluarea şi echilibrarea fiinţei umane, din punct de vedere fizic, emoţional, mental şi spiritual.

Aceasta terapie acorda o atentie deosebita la:

 • gnatologia posturala (care se ocupa cu studiul morfologiei, functiei si disfunctiei sistemului stomatognat in scopul cunoasterii, mentinerii sau instaurarii echilibrului biologic si mecanic la nivelul aparatului dento – maxilar)
 • ocluzii dentare (contactul dintre arcadele dentare, indiferent de faza statica sau dinamica in care se produce, ocluzia are rolul de a stabiliza mandibula in pozitiile sale fata de craniu).

In pozitia de repaus mandibular suprafetele ocluzale nu sunt in contact, intre ele exista un spatiu de 2-4 mm determinat in zona frontala si denumita spatiul de inocluzie fiziologica.

In aceasta pozitie, intre suprafetele maxilare si mandibulare exista un spatiu denumit spatiul liber interocluzal care, la nivelul premolarilor, este de 2-3 mm. Spatiul liber interocluzal este variabil in functie de factori anatomici, functionali, clinici si psiho-emotionali. Pozitia asta nu este statica, ea putand vaia de la 1-7 mm.

 • funcția mușchilor gnatomici pentru reabilitare, in fiziologia umana se intampla urmatorul lucru: fiecare zona dentara este in legatura cu organele, muschii si emotiile. Daca exista o lipsa aceasta se repercuteaza asupra altor zone ale corpului, implicand coloana vertebrala, spatele, bazinul, gambele si picioarele influentand si functiile intestinelor, emotionale si psihoneuroendocrinoimunologice.

In acest fel este conditionata intreaga postura si psihicul individului contribuind la determinarea patologiilor de diferite naturi: cefalee, vertij, balonare abdominala, lombalgie, intepenirea gatului, tiroidita, hernie de disc, sciatica, astenie, gonalgie.

Pare incredibil dar deseori originea primara sau cauza colaterala a unei pozitii gresite trebuie cautat in gura si uneori si in proasta functionare a limbii.

Acestea constituie elemente de referinta fundamentale in evaluarea starii de normalitate. De asemenea, introduce si importanța componentei emoționale, electromagnetice, spirituale in raport cu postura.

Un rol important al acestui mecanism de unificare a organismului este avut de tesuturile conjuctive. In afara de a avea o functie de sustinere, acestea participa si la metabolism, sau la acel proces prin care componentele chimice si fizice ale corpului sunt modificate cu scopul de a favoriza corecta desfasurare a functiilor:

 • Respiratia diafragmata;
 • Activitatea cardiaca;
 • Reglarea termica
 • Elemente de osteopatie – metoda moderna de diagnostic si tratament utilizata pentru depistarea tulburarilor patologice ale biomecanicii corpului, organelor si tesuturilor, cu tehnici manuale blande si de mare rafinament. Se actioneaza manual asupra structurilor craniului, coloanei, coastelor, bazinului, sacrului, articulatiilor, aparatului musculo-ligamentar, asupra organelor interne cu scopul de a indeparta disfunctiile identificate din respectivele structuri si a restabili mobilitatea lor.
 • Osteopatia craniana – legatura centrala intre craniu si osul sacru. Teoria osteopatica extinde altfel conceptul de miscare si la mobilitatea axei neurale (creier sau maduva spinarii) definita mecanism de respirare primar.
 • Miscarea prezenta in sutura craniului;
 • Un impuls ritmic in interiorul craniului care se distingele de toate celelalte pulsatii cunoscute.

Acest mecanism contine urmatoarele fenomene:

 1. Miscari proprii ale creierului si ale maduvei spinarii;
 2. Fluctuatia lichidului cefalo – rahidian;
 3. Mobilitatea membranelor intercraniene si intraspinale;
 4. Mobilitatea oaselor craniului;
 5. Mobilitatea involuntara a osului sacru intre oasele iliace.

Prin urmare se creaza trei campuri de aplicare a osteopatiei:

 1. Structural. Cu scopul de a relaxa sau tonifica anumite grupe de muschi, se folosesc tehnici speciale de manipulare: tehnicile lui Michel si tehnicile trust. Acestea din urma constau in miscari decise si rapide pentru a elimina o articulatie specifica sau mai multe segmente osoase  si pentru a normaliza segmentele vertebrale in directie inversa celei care a determinat disfunctia organica.
 1. Intestinal. Intrucat anumite dereglări deriva dintr-o disfunctie musculara – scheletrica sau a aparatului intestinal, este aplicata, dupa o acurata palpare, o procedura usoara cu scopul de a „normaliza” diferite organe. Si in acest caz se cere participarea activa a pacientului prin respiratia prin diafragma.
 2. Cranio – sacral. In baza teoriei enuntate de Sutherland se recunoaste ca oasele craniene au o anumita mobilitate, esentiala pentru buna functionare a intregului sistem nervos si prin urmare la completarea tuturor activitati vitale organice.

 

Vino acum să descoperi beneficiile acestei terapii
Vreau să mă programez

Unde ne găsești

Ne găsești pe strada Traian numărul 136, bloc A3, scara 2, parter. Suntem disponibili de luni – vineri de la 09:00 – 21:00 iar sâmbăta de la 10:00 – 16:00.

Sună acum
Du-mă aici