Concept Art Therapy

Sănătate prin masaj

În era digitală a tehnologiei și a accesului la informații, …. masajul a fost dat uitării și subapreciat. Oamenii nu pot să își dea seama cât de mult poate să îi ajute un banal masaj. Însă în cele ce urmează veți înțelege că nu este nimic banal la masaj.

Un lucru puțin știut este că masajul are o istorie fascinantă în spate, iar beneficiile sale au fost testate din cele mai vechi timpuri. Masajul a fost practicat de secole de toate popoarele pamântului, chiar dacă, la început, nu se cunosteau în totalitate efectele sale benefice sau toate tehnicile pe care le utilizează majoritatea terapeuților din ziua de azi.

În zilele noastre, însă, masajul s-a diversificat, iar efectele sale au fost atât dovedite știintific, cât și observate de pacienți pe propria piele. De la Îmbunătățirea circulației, la vindecarea unor afecțiuni, la beneficii asupra stării psihice, toate se pot obține cu tehnicile potrivite de masaj.

Masajul este, așadar o practică străveche, extrem de eficientă. Acesta vă poate ajuta să scăpați de anumite afecțiuni, fiind benefic atât din punct de vedere medical, cât și din punct de vedere spiritual, pentru că ajută la relaxare și destindere. Astfel, un masaj este oricând binevenit, el aducându-vă numai avantaje.

Pentru oricare dintre noi, în scop profilactic sau ori de câte ori suportăm consecințele unor dereglări funcționale, ar trebui să apelăm la acest tip de tratament, necesar echilibrării fizice, psihice, emoționale și energetice.

Fiecare om își cunoaște intuitiv limitele de funcționare biologică, pentru că știe cu precizie să spună când se simte rău și când se simte bine, iar pentru centrul nostru este imperios necesar să se respecte regula “mai întâi de toate a nu vătăma”. Masajul respectă acest dicton, fiind o metoda ce nu implica absolut niciun risc pentru pacient în identificarea afecțiunilor și tratarea acestora.

SANATATEA, TINERETEA SI FRUMUSETEA NOASTRA DEPIND DE MENTINEREA ECHILIBRULUI INTRE MINTE - CORP - SUFLET