Trigger Points

Trigger Points sunt puncte dureroase localizate la nivelul musculaturii scheletice. Majoritatea activităților prin care iau naștere punctele dureroase sunt evidente – accidente, căderi, efort peste măsură.

Toți facem ocazional greșeala de a căra sau ridica obiecte prea grele, facem exerciții complicate fără o încălzire pe măsură sau ne suprasolicităm într-o acțiune pentru care nu suntem pregătiți.

Folosirea excesivă a mușchilor este un lucru comun în viața de zi cu zi. Aproape în orice moment al zilei folosim un mușchi într-un mod neadecvat.

Menținerea unei poziții incomode prea mult timp, refuzul de a lua pauze de odihnă, nerespectarea metodelor obișnuite de lucru, greutatea excesivă a corpului, forma fizică proastă, purtarea de genți sau rucsacuri prea grele duc la apariția punctelor dureroase.

Aceste puncte se pot acumula în stare latentă pe parcursul vieții, pot persista mult timp după boală, dar pot declanșa și dureri, prin activarea de către anumiți factori: traumatisme directe, traumatisme minore repetate, suprasolicitare, postură incorectă, expunere prelungită la frig, căldură, stres, carență/exces de vitamine, etc.

Punctul Trigger este mai mult decat un „nodul muscular”, deoarece durerea resimțită poate fi atât în mușchiul în care este localizat, cât și la distanță, în altă regiune a corpului.