Depresia și atacurile de panică se pot trata cu VEEDA

Atacul de panică e grav! Mă sufoc, mă strânge de gât și rămân fără aer. Am făcut greșeală de a mă interna în spital de specialitate și iau pastile de trei ani, zilnic. Nu pot trai fără ele. Dureri de cap groaznice de care nu scap de un an oricâte pastile aș lua. Am analizele la zi, nu am nimic altceva decât o depresie gravă și atacuri de panică.

Așa descrie Teodora ceea ce simte atunci când trece printr-un atac de panică. Și nu este singura care trece prin așa ceva. Mulți dintre noi suferă de anxietate și atacuri de panică, indiferent de vârstă.

Ceea ce e și mai disperant este că, oricâte analize ți-ai face, totul pare a fi în regulă. Și cu toate astea….tu nu simți așa.

Care e cauza, de unde apar, de ce și ce să le faci?! Anxietatea și atacurile de panică au în spate frici care le susțin, frici vechi și bine ancorate.Atât de bine ancorate că nu îți dai seama că sunt acolo.

Unii aleg să se prefacă că nu suferă de așa ceva, că lor nu li se întâmplă, iau zilnic medicamente doar ca să le țină sub un oarecare control.

Alții au ales să lupte și să găsească soluții. Tatiana Vrabie, creatoarea terapiei VEEDA, a suferit de astfel de frici de mic copil.

Când eram mică îmi era foarte frică să urc scările care duceau la ușa apartamentului. Fugeam și aveam mereu senzația că este ceva în spatele meu care mă va apuca de picioare sau mă va prinde de bluză să mă traga înapoi. Inima îmi bătea puternic. Când ajungeam în casă mă simțeam în siguranță și răsuflam ușurată.

Cred că nu este copil care să nu fi trăit senzația asta care apare cel mai des la lăsarea întunericului. Dar ce se întâmplă când aceste frici nu dispar, iar tu nu ai cum să le controlezi?

Nopțile erau un calvar. Cât am fost mică dormeam în cameră cu părinții mei. La ora de culcare stingeau lumina și mă asigurau că nu este nimeni în cameră și nimic nu îmi poate face rău deoarece ei sunt cu mine. Ei adormeau, însă eu mă chinuiam ore în șir să adorm. Mintea începea să facă tot felul de scenarii și să regizeze filme de groază. Vedeam tot felul de forme pe pereții învăluiți în întuneric, vedeam filmul pe care mintea mea îl derula.  Adormeam între 2 și 4 dimineața, mergeam obosită la școală, iar în timpul orelor de școală mintea mea fugea, visând la cum va fi viața mea în viitor: cum voi fi, ce voi face, câți copii voi avea, cum va fi tatăl lor, etc.

Însă noaptea o luam de la capăt.  Îmi amintesc că indiferent de temperatura de afară eu „dormeam” tot timpul învelită. Aveam grijă să îmi acopăr tălpile să nu iasă niciun deget afară ca să nu fie agățat de acel ceva care bântuia prin cameră. Nu stiam ce este, dar îmi era o frică teribilă de acel ceva care nu era nici fantomă, nici extraterestru, nici spiritul unei persoane decedate, nici hoț, nu era nimic, dar totuși era totul. Era ceva care îmi putea trage mâna din pat sau putea să mă atingă pe față. De aceea mă acopeream bine, din tălpi până în vârful capului.

Abia la 25 de ani am scăpat de frici când am descoperit soluția salvatoare. A trebuit să inventez o metodă de terapie ca să pot scăpa de calvar. Atunci am pus bazele terapiei VEEDA. Știam cu ce trebuie să mă lupt și știam cum trebuie să le vin de hac fricilor. Din 2002 am început să aplic terapia și să tratez și alți oameni, iar eu nu am mai avut niciun moment de frică.

Însă, la 43 de ani a început alt coșmar, cel mai mare coșmar al vieții mele: depresie, anxietate și atacuri de panică cu depersonalizare. Visul cel mai urât, frica de moarte, frica de pierdere a controlului, cutremur interior, lipsa personalității. Îmi era frică să mă trezesc dimineața pentru că ziua era enorm de lungă, știam că ziua va fi plină de cutremure interioare, de frici intense. Îngrozitor! A trebuit să creez tehnici, să descopăr rapid o soluție salvatoare pentru mine.  De data aceasta așteptam să vină noaptea să adorm și să uit de coșmarul în care mă aflam.

Deseori mă trezem din somn cu un atac de panică intens care mă făcea să fug din pat, mă chinuia, mă zguduia puternic și apoi pleca. Adormeam din nou, însă stările de anxietate mă trezeau din somn, veneau frici fără niciun fel de motiv. Dormeam printre picături, dar era singura modalitate de a mai scăpa de calvar.

În 3 luni am reușit să scap de acest coșmar, iar de atunci îmi place să ajut oamenii care sunt în această situație. Știu că voi reuși să îi vindec repede și îi voi scăpa de suferință. Pentru că am fost și eu acolo.

Terapia VEEDA este o terapie prin masaj foarte complexă care folosește multe tehnici și metode, unele dintre ele create chiar de Tatiana Vrabie pentru a o ajuta să depășească stările de depresie, anxietate și atacuri de panică.

Dacă te-ai regăsit măcar un pic în povestea Tatianei, nu mai sta pe gânduri și apelează la ajutor. Terapia VEEDA îți  stă la dispoziție în centrul Art Therapy din Galați, str. Traian (peste drum de Starea Civilă), tel. 0770 90 60 80.

Dacă ai rețineri în a apela la această terapie, vino la o evaluare gratuită ca să te lămurești dacă este pentru tine sau nu. Sună la 0770 90 60 80 și programează o evaluare.

Distribuie prietenilor tai...

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Skype
Email