Dureri de cap puternice ce se transformă adeseori în migrene?

Dureri de cap puternice ce se transformă adeseori în migrene? Iată cum ne putem da seama că ar putea fi cazul să facem o programare pentru această problemă.

Durerea poate fi simțită ca o strânsoare liniară pe circumferința capului sau ca o apăsare în creștet. Migrena poate afecta o singură parte a capului, însă de obicei este bilaterală. Durerea ar putea să se deplaseze dinspre cap spre zona gâtului și invers, fiind însoțită de cele mai multe ori și de o presiune în spatele ochilor, așa cum este și cazul pacientei din filmuleț.

Cauza exactă a cefaleei nu este clară, însă se cunosc câțiva factori declanșatori:
– Anxietatea;
– Suprasolicitarea ochilor;
– Poziția incorectă;
– Privațiune de somn;
– Oboseală;
– Hidratare insuficientă;
– Glicemie scăzută etc.

Ce facem în cadrul Terapiei Veeda când este vorba de cefalee? Terapeutul va începe prin a evalua zona afectată și a discuta cu pacientul despre nivelul de durere și disconfort resimțit. Apoi, terapeutul va utiliza masajul terapeutic, pentru a reduce tensiunea din zona capului, a gâtului și a umerilor. Prin masaj se îmbunătățește circulația sanguină și limfatică, obținând o oxigenare mai bună a zonei prin eliminarea toxinelor, reducându-se astfel inflamația din zona afectată. Terapeuții vor relaxa prima dată mușchii oculari, apoi prin mișcări circulare pe scalp, vor înlătura tensiunea acumulată în mușchii mici ai capului. Următorii mușchi masați vor fi mușchii suboccipitali ce realizează conexiunea craniului cu primele două vertebre ale coloanei, permițând mișcarea de întoarcere și înclinare a capului. Aici se va produce un stretching ce va relaxa profund întreaga zonă, eliminând durerea.

Fiind o afecțiune comună printre pacienții noștri, vă oferim drept exemplu cazul următor:

Pacienta din filmuleț a venit la clinica noastră cu o migrenă ce dura deja de 3-5 zile, aceasta neputând face față durerii fără pastile. În această situație în care sunt consumate analgezice în mod regulat, efectul lor se va diminua considerabil, astfel este nevoie găsirea unui nou tip de tratament.

După ședința de TerapiaVeeda, doamna ne mărturisește că se simte mult mai bine! Durerea a dispărut complet, aceasta resimțind atât efectul fizic, cât și cel spiritual ce este oferit de terapie prin readucerea echilibrului în organism.

Ne bucurăm de încă un rezultat pozitiv! Dacă simți că ai nevoie de ajutorul nostru, nu ezita să ne contactezi!

 

 

Distribuie prietenilor tai...

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Skype
Email