Secretul terapiei VEEDA

Putem spune fără să greșim că terapia VEEDA este unică în lume.  Sunt situații când terapia VEEDA dă rezultate încă de la prima ședință. Care este secretul ei?

Tatiana Vrabie, creatoarea terapiei VEEDA, răspunde întrebărilor voastre:

–  Explicaţi-ne în ce constă terapia VEEDA şi de unde vine ea?

– VEEDA este o terapie holistică, non-invazivă, care se ocupă de buna funcţionare a corpului uman, în totalitatea sa, lucrând pe toate planurile: mental, fizic, emoţional, spiritual şi energetic. Metoda VEEDA vitalizează organismul, îl echilibrează şi energizează, elimină blocajele şi contracturile, armonizându-l astfel în totalitate. Se elimină durerile şi se caută motivul pentru care ele s-au instalat. Metoda VEEDA găseşte cauza problemelor, o analizează şi identifică soluţii pentru eliminarea ei. Reaşează ţesuturile şi reechilibrează postura.

Am pus bazele acestei terapii începând cu anul 1995 şi am practicat-o la Galaţi, până în 2002, când am plecat la Roma. Acolo am continuat să lucrez în acest domeniu, am deschis împreună cu fiul meu, Bogdan, un centru, şi am avut mai multe filiale mici în oraş, dar şi în zona Lazio, unde am avut mare succes. Rezultatele vorbesc, iar vorbele oamenilor au adus mereu alţi oameni cu probleme de sănătate la tratament.

VEEDA vitalizează corpul şi mintea, le energizează, le echilibrează, le detensionează şi le armonizează. De aici şi numele acestei terapii: V- vitalizare; E- energizare; E- echilibrare; D – detensionare; A- armonizare.

– Ce anume tratează terapia VEEDA?

Terapia VEEDA tratează o paletă foarte largă de afecţiuni şi simptome, de la durere şi atacuri de panică, până la paralizii cerebrale. Tratăm cu succes:

– durerile de spate, durerile de cap, umăr şi braţ dureros

– dureri de genunchi, dureri de şolduri

– ameţeli, amorţeli şi furnicături în mâini şi în picioare

– transpirații corporale urât mirositoare, arsuri pe stomac (reflux gastric)

– dureri de călcâi (pintenul calcanean),

– urinări dese pe timpul nopţii (prostatită),

– mirosul urât al gurii (halenă),

– dureri de cap, tulburări menstruale, impotenţă, sterilitate

– transpiraţii abundente ale tălpilor şi ale palmelor (hiperhidroză),

– hemoroizi interni şi externi, dereglări ale menopauzei,

– inflamarea nervului sciatic (lombosciatica),

– migrene, constipaţie, insomnie, depresie, anxietate,

– hernia de disc şi protruzii discale, discopatii, spondiloză cervicală,

– sindromul colonului iritabil,

– boală Crohn, nevralgii, scleroză multiplă, paralizii cerebrale şi autism, pentru a numi doar o parte dintre afecţiunile asupra cărora terapia VEEDA dă rezultate.

– Cum lucrați mai exact?

Fiecare organ, fiecare articulație, fiecare os, fiecare vas de sânge, fiecare simț al nostru face parte dintr-un sistem.

De exemplu, dacă pacientul știe de o anumită afecțiune sau problema a sa sau descoperim noi, prin metodele noastre, că un organ nu funcționează la capacitatea sa normală, înțelegem din ce sistem al corpului face parte. Așa că lucram pe tot sistemul pentru buna funcționare a acestuia și, implicit, pentru buna funcționare a corpului nostru.

Să presupunem că tiroida este glanda endocrină care nu funcționează corect. În acest caz noi știm că, făcând parte din sistemul endocrin, a afectat și buna funcționare a celorlalte glande din sistem: paratiroida, suprarenalele, hipofiza, epifiza, etc. De aici se trag și problemele legate de menstruație, menopauză, transpirație abundentă la emoții, stres sau durere, slăbire sau îngrășare, etc.

Eu privesc sistemul endocrin ca un lanț, iar fiecare glandă endocrină ca o verigă a acestuia: dacă o verigă se rupe tot lanțul (sistemul endocrin) se slăbește sau cade. Acum privește acest lanț ca parte a unui sistem mai mare, cum este lanțul de la bicicletă: dacă lanțul este slăbit și tot cade, nu poți ajunge la nicio destinație cu bicicleta. Așa și sistemul endocrin sau orice alt sistem la organismului: când este slăbit și tot cade, organismul slăbește, mintea se întunecă, nu mai ai claritate și nu vei reuși să atingi niciun obiectiv în viață.

– Ați spus că voi descoperiți prin metodele voastre când un organ al corpului nu funcționează corect. Cum faceți să aflați asta?

Metoda Veeda poate înțelege care sunt nevoile organismului, atât pe plan mental, cât și pe plan fizic. VEEDA înțelege și dezechilibrele energetice și nevoia de spiritualitate. O durere sau o manifestare a corpului poate veni de cele mai multe ori dintr-un dezechilibru energetic și nu numai. Deci Veeda descoperă care sunt dezechilibrele energetice ale corpului și care meridian energetic este blocat. Descoperă care terminații nervoase sunt dureroase și care sistem sau aparat al corpului nu funcționează. După ce am descoperit în ansamblu ce nu funcționează bine, mergem pe meridian, sistem sau terminație nervoasă și înțelegem ce anume a făcut ca acel sistem să nu funcționeze. Facem o “cercetare” rapidă, dar amănunțită a ceea ce există în acel moment și descoperim unde este blocajul.

– Și cum faceți, totuși, să descoperiți blocajul, de unde știți că acolo există un blocaj?

Blocajele sunt de mai multe feluri, iar noi, cei care practicăm Veeda, simțim cu ochii minții, în momentul în care atingem cu degetele. Pacientul trebuie ascultat, trebuie înțeles și trebuie ajutat, fiecare oftat, fiecare suspin, fiecare durere, fiecare zgomot pe care îl face în timpul terapiei, fiecare mișcare necontrolată, fiecare vorbă spusă, sunt foarte importante pentru noi. Corpul trebuie ascultat, simțit și înțeles, de aceea intre terapeut și pacient se creează o legătură deosebită. Însă această  legătură nu se creează cu oricare terapeut. De aceea suntem mai mulți terapeuți în echipa Art Therapy, pentru ca fiecare pacient să îți găsească terapeutul cu care este compatibil, terapeutul cu care poate rezona și de care se va simți înțeles și ajutat. Nu suntem toți la fel și nu putem armoniza cu toată lumea. Dacă aș lucra singură în acest centru, nu aș putea ajuta foarte mulți oameni pentru ca eu nu pot rezona cu toată lumea. De aceea mă ocup îndeaproape de pregătirea colegilor mei terapeuți care sunt deja experimentați în masajul terapeutic VEEDA.

Este clar acum că terapia VEEDA este viitorul masajelor terapeutice. Bucurați-vă că este așa de aproape de voi! Orașul Galați are cu ce să se mândrească.

Contact:

Tel. 0770 90 60 80

Facebook: Art Therapy Center

Str. Traian, nr. 136, peste drum de blocul cu Starea Civila.

Distribuie prietenilor tai...

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Skype
Email